Борисов на откриването на завода за отпадъци в село Яна: Искам да сме по-отговорни и да не се подлага на изпитание здравето на хората

"Искам да сме по-отговорни и да не допускаме чрез политиката и личните амбиции на лидерите на партии да се подлага на изпитание здравето на хората". Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на завода за механично-биологично третиране в село Яна, район „Кремиковци”, предаде "Фокус".

"Честит Кръстовден, много голям празник за всички християни", каза премиерът.

"Видно е всичко. С министър Москов след 2 месеца ще дойдем да видим дали отново тук ще е така чисто. Това е много важно за здравето на хората. Заварих преди няколко години затвореното депо в Суходол и балиращи машини. Видях много общински съветници - БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС. На днешния ден искам да сме по-отговорни и да не допускаме чрез политиката и личните амбиции на лидерите на партии да се подлага на изпитание здравето на хората, финансите на цял град", заяви Борисов. По думите му, заводът е 100% общински, на софиянци.

"Приемаме, че всички са оказали своя принос. Благодаря на Сергей Станишев за маковете, които ми е оставил. Той ни амбицира да направим най-доброто нещо правено на Балканите. Искам да отлича няколко души - едната Мария Бояджийска, а другата г-жа Меглена Плугчиева затова че като вицепремиер преди години тя не е изпълнила задачата да не допусне проблема с отпадъците на София да бъде решен", каза Борисов.

"Преди време София съмваше с ГЕРБ и софиянци молеха да разкараме боклука - е, разкарахме го. Благодаря на Искра Михайлова, тъй като тя имаше задача ГЕРБ да бъде унищожен.", каза още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини