Фандъкова: 84 % от финансирането за завода за битови отпадъци е безвъзмездно

Заводът за механично-биологично третиране в село Яна е най-голямото промишлено строителство с публични средства от 25 години насам и е ключов за функционирането на столицата. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на официалното откриване на завода за механично-биологично третиране в село Яна, район „Кремиковци”, съобщи "Фокус".

"Отбелязваме един много голям успех за града ни. Питат ме кой е любимият ми проект в столицата, не мога да преценя, но заводът е бил винаги най-специалният, защото е ключов за функционирането на града", посочи Фандъкова. "Най-голямото промишлено строителство с публични средства от 25 години на сам. Този успех се дължи на мобилизацията и подкрепата на много институции и хора. Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, както и в качеството му на кмет в предишни мандати. Първото му правителство даде зелена светлина за проекта", допълни Йорданка Фандъкова.

"84 % от финансирането за завода е безвъзмездно", допълни кметът на Столична община. Фандъкова посочи, че заводът ще спомогне за това десетилетия напред да бъде решен проблемът с преработката на битови отпадъци в столицата и въздухът да бъде по-чист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини