Венци Чикагото се кандидатира за кмет на Русе

Партиен лидер с висяща присъда се кандидатира за кмет на Русе. Учредителят на Народна патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото /46 г./ е издигнат от Националната републиканска партия с председател Младен Младенов. Номинацията му изпреварва решението на Върховния касационен съд, след като Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ потвърди присъдата му от 6 г. затвор.

М.г. Чикагото беше осъден от окръжния съд в крайдунавския град за участие в международен трафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. от Перу към Европа. Той беше признат за виновен, че действал като съизвършител и създал условия за престъплението през януари - август 2011 г. Съдът го оправда за подбудителство.

Венцислав Ангелов нашумя след 24-часов арест за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си. Той се включи активно във февруарските протести преди 3 г. и създаде група "БАСТА" във Фейсбук. После отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своя партия "Промяна". Участието му в политиката конкурираше създаденото НД "Свобода" от Бисер Миланов и двама от синовете на Чикагото.

Йордан и Цветан Боневи подкрепяха протестите на баща си миналото лято, докато Венцислав Ангелов и Миланов не се скараха. Чикагото публично обяви, че той го е унижил пред децата му и го заплаши с убийство.

Бисер Миланов също се кандидатира за кмет и общински съветник на предстоящия местен вот. Той беше номиниран от инициативни комитети и регистриран от ОИК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони