ДПС препита с анкета 3 общини за кандидаткмет в Русенско

ДПС номинира трима кметове на общини в Русенско с анкета сред жителите й, съобщи областният председател на партията и депутат Ферихан Ахмедова. В Сливо поле кандидат за градоначалник е бившият шеф на областна дирекция "Земеделие" и зам.областен лидер на ДПС в Русе Левент Исмаилов, във Ветово - общинският съветник и областен председател на МДПС д-р Мехмед Мехмед, а в Борово - зам.кметът от два мандата и общински председател на ДПС Силвия Гезмиш.

"Анонимната анкета беше като вътрешни избори, в която участва цялото население, а не само членове и симпатизанти на ДПС", уточни Ферихан Ахмедова. Те трябвало да отговорят на въпросите "Кого искате за кмет и защо?". Така станало ясно какви са желанията на хората и номинациите на останалите партии. 30-35% от анкетираните посочили издигнатите кандидати.

ДПС ще има свои избраници и в останалите 5 общини в региона. ""Дори да не спечелят, е важно да се види позицията на партията", обясни Ахмедова. На първи тур няма да има "никакви договаряния", а при балотажи Областният съвет на партията ще реши кого да подкрепи. "ДПС е потенциален партньор с всеки, който ще върши работа, нямаме ангажимент към партии и централи", подчерта депутатката.

В община Русе кандидаткмет на ДПС е бившият директор на РИОСВ Дауд Ибрям. В община Бяла е номиниран зам.областният управител при правителството Орешарски Айлян Карамехмедова. В община Две могили ДПС залага на медицинския фелдшер Мехмед Мехмедов, в община Ценово - на бившия общински съветник Шефкет Даудов, а в община Иваново - на общинския съветник с 2 мандата Айгюле Мехмедова.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони