На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Как да запазим костите си здрави по време на менопаузата

Човек и добре да живее, минава 40-те и става интересно. Особено за дамите, които природата дарява с менопауза. Главоболие, изпотяване, неспокоен сън, промени в настроението без някаква видима конкретна причина. Много неприятно, но това не е най-страшното.

По време на менопаузата започва и загуба на костно вещество, а този процес остава скрит за жените и поради това често се подценява. Само че вредите от него са значително по-големи и, за разлика от останалите симптоми, които отшумяват с годините, той остава за цял живот.

Проблемът с костната плътност започва още по време на първите две години когато ту има, ту няма менструация, т.е. в периода на пременопаузата. Ниското ниво на естрогените пречи на задържането на калция в костта. Започва остеопенията, но организмът все още успява по някакъв начин да компенсира калциевите загуби.
Това е периодът, в който е най-добре жените да вземат мерки, за да не се стигне до развитие на остеопороза с всичките страшни последици от това.

Медикаментите, с които може да се противодейства на този процес са две групи. Едната е хормонално заместваща терапия, а другата – голяма група са природните продукти с подобно действие, но без много от страничните ефекти на синтетичните лекарства. Освен да тушират симптоматиката, да помогнат на жената да преодолее всички клинични симптоми и да забавят процесите на остаряване, природните продукти трябва да могат да изпълнят и тази много важна задача – да помогнат за предотвратяването на загубата на костно вещество в менопаузалния период.
За да е ефективен природният продукт трябва да съдържа фитоестрогени – алтернатива на хормоно-заместителна терапия, която не може да се използва за профилактика и лечение на остеопороза, поради страничните си ефекти. Но пълен набор от изофлавони се съдържа единствено в червената детелина, Trifolium pratensae, където природата е обединила 4 изофлавона в уникална комбинация, в която те оптимално потенцират ефекта си и са напълно безвредни. Те повлияват както симптомите на менопаузата, така и костната плътност, като имат протективен ефект върху костта както при остеопороза, така и при остеопения.

Вече не се препоръчва допълнителен прием на калций. Новите научни проучвания сочат, че най-ефективна е комбинацията фитоестрогени и витамин D. Витамин D повишава резорбцията на калция. Необходим е и за усвояването на фосфора. Повишава плътността и здравината на костите, а така също укрепва скелетната мускулатура.

Феминорм Остео е нов продукт от известната фамилия природни продукти Феминорм, специално насочен към жената в менопауза и костното й здраве.

В тон с последните научни постижения той съдържа фитоестрогени и Витамин D.

Фитоестрогените структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Те се свързват със специфични естрогенни рецептори, стимулират тяхната активност и поддържат хормоналния баланс при жени в климакс. Витамин D допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и нормалната функция на мускулите, както и за нормалното усвояване на калция и фосфора.

Така Феминорм Остео повлиява благоприятно менопаузата и костната тъкан. По 1 VGcaps – растителна капсула, Феминорм Остео дневно е необходима на всяка жена преди, по време и след менопаузата, при остеопения и остеопороза, заедно с ХЗТ или след прекъсването й, след 5-годишен курс на лечение с Феминорм и Феминорм Дуо.

За консултация с гинеколог може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. „Цар Симеон” 52, тел. 02/983 62 03; e-mail:office@borola.com; www.feminorm.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.