Египетски спецчасти ликвидираха туристи вместо терористи

В съвместна акция на египетската полиция и армия срещу екстремисти силите за сигурност обстрелваха по грешка 4 пикапа с туристи и техни гидове. Убити са 12 души, а други 10 са ранени, предаде Би Би Си.

Под обстрел попаднала туристическа група от Мексико, която пътувала през зона с ограничен достъп, за преминаването през която се изисква специално разрешение, съобщиха от министерството на туризма на Египет. Става въпрос за района Уахат в Западната пустиня, в който често се стига до сблъсъци с джихадисти. При сегашния трагичен инцидент, станал в неделя, силите за сигурност пак преследвали ислямски терористи.

Поне двама мексиканци са били убити в стрелбата, посочи МВнР на Мексико и настоя за изчерпателно разследване на случая. Мексиканският посланик в Египет посетил петима свои съграждани, ранени в инцидента, които са настанени в болница в Кайро. Състоянието им е стабилно.

Обстоятелствата около "грешката" са неясни. Според някои източници групата имала разрешително за пътуването от Кайро за оазиса Бахария. Били обстрелвани, след като спрели край пътя и се готвели да хапнат и да вдигнат лагер за пренощуване. Египетските сили атакували от въздуха с огън от хеликоптер "Апачи".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят