Разбиха престъпна група за контрабанда на цигари, следели я 3 месеца

Голямо количество контрабандни цигари са задържани в село Локорско, съобщиха от пресцентъра на МВР. Петима души са задържани.

"Повече от три месеца следим престъпната група за контрабанда на цигари, която заловихме днес." Това заяви на брифинг в селото главният секретар на МВР Георги Костов.

"Стигна се до изключително добре проведена реализация. Когато има желание, когато има необходимата подготвеност, колегите имат необходимата мотивация и успехите не закъсняват. Най-вероятно ще се стигне и до други лица. Каналът е строен и има определен елемент на трансграничност. Като държава си сътрудничим с близки наши съседи. Не означава, че са замесени и гранични полицаи, но не бих го изключил това на този етап", коментира Костов.

Той посочи, че ще има и допълнителни проверки по границата. "Като количество сме задържали и по-големи, но тук става въпрос и за доказателства за организирана престъпна дейност. Организираната престъпна група има и организатор, и изпълнители", поясни Костов.

Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова обясни, че към настоящия момент се провежда реализация със съдействието на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура, при която е бил задържан товарен автомобил с около 50 мастербокса цигари - различни марки.

"По първа информация са без бандерол. Предстоят множество процесуално-следствени действия. Към момента са задържани 5 лица, за които имаме информация, че работят като организирана престъпна група, занимават се с контрабанда на стоки", уточни тя.

По думите й, предстоят разпити на лица и изземвания. "Те действат на територията на цялата страна. Имаме достатъчно данни, че се занимават не за първи път с такава дейност. Имаме информация, че са криминално проявени Марките на цигарите, доколкото видяхме, са македонски", допълни Попова. Тя отбеляза, че е използвана тапа от червени чушки. "Първоначално са складирани цигари и отзад има тапа от червени чушки. Това е класическа схема на контрабанда. Камионът е преминал митническите проверки по надлежния ред", каза още Даниела Попова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право