Утре ще е слънчево и топло, температурите до 29°

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините видимостта ще бъде намалена от мъгла. През деня ще е слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°, в София - около 24°. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитиран от Фокус. 

В сутрешните часове видимостта по Черноморието ще бъде намалена от мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще е предимно слънчево, ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 23° - 24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, по високите и открити части - до умерен северен вятър. По-късно през деня в западните райони на Стара планина вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 15°.

И през следващите дни времето ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще е от изток-югоизток, слаб, в много райони ще е почти тихо. Сутрин на места в равнините и котловините ще има условия за краткотрайна мъгла или ниска облачност. Температурите ще се повишат още малко и максималните в повечето райони ще са между 25° и 30°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето