Полски клуб с интерес към Миланов

На 20 юни 2018 да почерпят

Заев заплаши с импийчмънт президента Георге Иванов

СЗО реши: Транссексуалността не е умствено заболяване

Орбан плаши с нова европартия Вземете пример от нас с Австрия, съветва унгарският премиер

Тръмп не спазил обещанието да звънне на Ким в неделя

400 килограма канабис са открити в български камион във Франция

Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Тръмп: За да се справим с мигрантите, трябва да отнемаме децата им

Шут в задника за най-красивата метеороложка

Русия ще въведе допълнителни вносни мита за стоките от САЩ

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

Парагваец се появи на собственото си погребение

Македонският парламент ще приеме договора с Гърция по съкратената процедура

Пуснаха срещу подпис от ареста 25-годишният кмет на Войнягово

Отборът на папата е шансът на ЦСКА

„Сан Лоренсо“, любимият отбор на папа Франсиск, е шансът на ЦСКА. През 2012 г. ФИФА отказва иск на „Самдпория“ да си прибере пари по трансфер на футболист, тъй като аржентинският клуб е обявен в несъстоятелност. Причината е, че световната централа не е поискала да налага дисциплинарно наказание на подобен отбор.

ЦСКА може да попадне в същата графа, но на този етап ФИФА настоява БФС да наложи санкция – отнемане на 15 точки от актива, заради около 150 000 евро дългове към мениждърите на Иван Боладо, Юнес Бенжалюн и футболиста Бен Саид. От футболната централа изпратили писмо до ФИФА с поясняване на ситуацията в ЦСКА и предстоящото влизане на синдик в клуба. А от „Армията“ обяснили на БФС, че нямат финансовата възможност да се разплащат със старите задължения, повечето от ерата на „Титан“.

„Факът, че ЦСКА е аматьорски клуб, не означава, че дълговете му отпадат – каза Борислав Попов, главен изпълнителен директор на БФС. – ЦСКА е информиран още на 7 април за влошаващото се положение. Всеки момент могат да бъдат завършени и други дела в ущърб на клуба. Ако не бъдат разрешени трите казуса, ФИФА ще прати ЦСКА една дивизия надолу. Чакаме какво ще ни информира ФИФА, вероятно ще стане до края на седмицата. След това ще вземем решения. Ако се стигне до отнемане на точки или по-тежка санкция, то тя ще бъде наложена не от нас, а от ФИФА. В противен случай всички национални отбори ще бъдат спрени от участие.“

След влизането на синдика ще останат две опции – оздравителен план за издължаване или ликвидация. По подобен начин през 2008 г. „Берое“ обяви несъстоятелност. Назначен бе синдик и с разрешение на съда ново дружество купи част от футболните права. Новият клуб стана правоприемник и запази мястото си в „А“ група. Схемата за ЦСКА е изостанала в момента, което може да е фатално. Затова и БФС не приема засега новия ФК ЦСКА като правоприемник на ПФК ЦСКА АД.

Има вероятност „червените“ да бъдат извадени от „В“ група, но и да не бъдат допуснати в „А“ окръжна, защото жребият за там е изтеглен. Тогава до края на сезона ЦСКА може да играе само контроли.

Шеф в БФС: Като „Титаник“ са

„Случаите на ЦСКА и „Рейнджърс“ имат и общо, но и различно – каза Павел Колев, зам. изпълнителен директор на БФС. – Имат се за много големи отбори, а потъват като „Титаник“. Вместо да решават проблемите, местят столове. Разликата е, че новият собственик на „Рейнджърс“ изкупи с договор активите, но и дълговете на клуба. Не като в ЦСКА. Шотландците спечелиха дело да не плащат данъци на държавата, което сега се обжалва.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.