„Интер“ с най-добър старт от 13 години

„Интер“ направи най-добрия си старт от 13 години в Серия А, при това след победа с 1:0 над големия враг „Милан“. През 2002-ра за последно „нерадзурите“ започнаха с три успеха в 3 кръга. А „Милан“ не е вкарвал като гост в дербито от 2010-а - попадение на Стефан ел Шарауи за 1:1.

За първи път от пет години „Интер“ е едноличен лидер в италианското първенство. „Много е рано да говорим за скудетото, още в следващия кръг срещу „Киево“ ще е тежко“, каза словенският вратар Халилович, който спаси решително два удара на резервата Марио Балотели. А голмайсторът Фреди Гуарин отпразнува 100-ия си мач в Серия А, разрушавайки „Милан“.

„В миналия кръг бяхме слаби срещу „Емполи“, но бихме - каза Синиша Михайлович, треньорът на „Милан“, под чието ръководство „росонерите“ паднаха два пъти в 3 кръга. - Сега играхме силно, но загубихме.“

„Все още „Ювентус, „Наполи“ и „Рома“ са по-добри от нас“, добави Роберто Манчини, наставникът на „Интер“.

Ивайло Чочев е изправен пред тежка битка с шведския национал Рубин Куайсон за титулярно място в „Палермо“. След като излезе заради болки в аддуктора в първия мач, българският национал няма и минута в следващите два двубоя. Куайсон е предпочитан от треньора Джузепе Якини, въпреки че Чочев имаше статут на титуляр. Без нашия „Палермо“ даде първа точка в историята на „Карпи“ в елита - 2:2.

Италианският национал от „Ювентус“ Клаудио Маркизио няма да играе най-малко месец заради разкъсване на мускул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят