Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

Министър Ангелкова опроверга „Зелените“: Никога не съм искала спиране на Booking и Airbnb

Подпалиха колата на адвокат в Монтана

Намериха 70 кг тютюн без бандерол в нелегален търговец

Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Румен Радев разговаря с външния министър на Кралство Саудитска Арабия

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Задържаха психично болен мъж, убил баща си

Късметлия падна пред влак, счупи само крак

Шуменец тръгна пеша до Рим Венци ще върви 2 години, целта му е поклонническа

Следващите две години – най-горещите в историята

Очаква ни топлинен световен рекорд. Следващите две години ще бъдат най-горещите в историята, показва изследване на Метеорологичната служба на Великобритания, цитирано от Би Би Си.

Може да се очакват големи промени в климата, както и увеличаване на въздействието на парниковите газове върху естествените климатични процеси.
През 2015 година средната температура на Земята се е повишила с повече от половин градус спрямо 90-те години на 20-и век.

Експертите смятат, че основни причини за промените в климата са затоплянето на водите в Тихия океан и засиленото влияние на парниковите газове.

“Знаем, че някои естествени процеси допринасят за глобалните температури през дадена година, но особено високите температури досега тази година показват трайното въздействие на парниковите газове, които са резултат на човешка дейност”, коментира директорът на Метеорологичната служба Стивън Белчър.

Две тенденции, които влияят на климата, са в Тихия океан. Едната от тях е климатичното явление “Ел Ниньо”, повтарящо се средно през около пет години, което предизвиква проливни дъждове там, където обикновено има суша, и суша там, където нормално има валежи.

Възможно е също да се увеличи риска от засушаване в Южна Африка, Източна Азия и Филипините, както и да има наводнения в Южна Америка.

Добро последствие може да е краят на 4-годишната суша в Калифорния.
Втората промяна ще е при десетгодишните трептения в Северния Тихи океан. През последното десетилетие те бяха в хладна фаза и това забави повишаването на средната температура. Сега влиза в топлата си фаза, което ще доведе до затопляне.
Тези две събития, които ще доведат до затопляне, ще бъдат частично компенсирани от температурния модел на Атлантическия океан, който влиза в студена фаза. Тя може да доведе и до възстановяването на ледовете на Антарктика.

Според учените няма да има реално спиране на затоплянето на Земята,защото океаните продължават да се затоплят, а ледът продължава да се топи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете