“Труд” и “24 часа” питат здрави ли са децата ни

Вестниците “Труд” и “24 часа” избраха нетрадиционен начин да открият учебната година - с обществена дискусия “Здрави в училище”. На срещата в Полиграфическия комбинат днес от 10,30 ч ще ни гостуват министрите Красен Кралев и Петър Москов, които заедно със специалисти ще помислят как децата ни да бъдат още по-здрави и жизнени.

“Само 8% от младите хора у нас спортуват! Затова вкарваме треньори в училищата. Защото докато не влезем в училищата, нито няма да се промени.” Това декларира министърът на младежта и спорта Красен Кралев вчера в Пловдив, където даде символичен старт на Европейската седмица на спорта #BeActive заедно с прочутата ни спринтьорка Ивет Лалова. Очаква се днес на дискусията ни той да развие идеята си за повече двигателна активност и спорт в училищата.

Според министър Кралев проблемът с обездвижването у нас е много сериозен, а над 61% от децата са с гръбначни изкривявания.

Министър Петър Москов ще информира докъде стигна реализацията на идеята му за данък “вредни храни”. Ще се чуят и мнения доколко здравословни са сега ястията и закуските, предлагани в лавки и столове.

Виж още по темата тук

Правителството стартира програма "За здраво поколение"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини