Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Даниел Митов: България без разпределителен център за бежанци

В България няма да бъде разкрит разпределителен център за бежанци. Това заяви категорично във вторник във Велико Търново министърът на външните работи Даниел Митов.

“Това е предложение, което няма как да се случи. То дойде от политик, който в момента не е фактор в ЕС. Нашето настояване е бежанските и имиграционни центрове да са извън границите на ЕС. Такова е и мисленето на голяма част от държавите членки от Евросъюза”, коментира министър Митов.

Той обяви, че вече е в ход активна подготовка за разкриване на избирателни секции зад граница. “За щастие срещаме разбиране, както в ЦИК, така и в ръководството на парламента. Имаме съдействие от всички политически партии, че трябва да попълнят квотите си в избирателните комисии в секциите в чужбина”, обясни Даниел Митов.

Той допълни, че в МВнР към момента нямат никакви поводи за притеснение. В някои държави се очертавало интересът към предстоящия вот да е по-голям, в други не чак толкова. “Може би не всички секции, които до момента са предвидени ще бъдат открити. Това зависи от броя на заявленията, които ще се подадат, както и отговора на някои от държавите”, допълни министър Митов.

Външният министър уточни, че от цялата държавна администрация ще бъдат командировани хора, но каква точно ще е бройката им, ще е ясно, когато се разбере и броя на секциите, и колко души ще намерят партиите за покриване на техните квоти.
“Да не правим прибързани прогнози за това в кои държава ще има най-много разкрити секции. Съдейки по интереса, това ще са традиционно САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Франция”, каза още Даниел Митов.

Заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов външния министър откри новата учебна година в СОУ “Вела Благоева” в болярския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.