Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

Пробив в медицината – кръвен тест открива рак Експерименти с 1005 пациенти показали 70% успеваемост

Джеймс Матис: САЩ са изправени пред нарастващи заплахи от Китай и Русия

За улеснение на домакинствата ЮЗДП разкри 8 централни склада за дърва

Вдигат 5-звезден хотел в центъра на София Ще се намира на Солни пазар на мястото на бившия цирк

Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

Със 100-те родопски гайди откриха изложение в Берлин Включват мярка за напояване в Програмата за развитие на селските райони

Започна разследване на причините за смъртта на Долорес О’Риърдън

Димитров: Жегата? Все едно си бях в България

Григор взе реванш №1

Илияна Йотова ще открие дискусия за бъдещето на ЕС

Михаил Попов: С усилията на всеки един от състава на Сухопътните войски затвърдихме постигнатите способности

Емил Караниколов: Продължават да намаляват чуждестранните инвестиции у нас

Стартира изграждането на първите 14 километра от велосипедната мрежа на Русе

Велосипедистите в Русе вече ще могат да се придвижват в града по-бързо и безопасно

На официална церемония на 14.09. бе направена първата копка от изграждането на 14 км велоалеи в гр.Русе. Те са част от проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. На събитието присъстваха кметът на Общината г-н Пламен Стоилов и неговият екип, народният представител от ГЕРБ г-н Пламен Нунев, Тамара Кулева – началник отдел „Северен Централен район за планиране“ при МРРБ, както и Кольо Пазарджиев – председател на сдружение „Вело – Русе“.

Водосвет за успех на начинанието на Кръстовден отслужи отец Марин от Русенска света митрополия.

В рамките на проекта е изработен План за велосипедна мрежа в гр. Русе, който включва изграждането на 14 км. велосипедни алеи. Велосипедистите не само ще се придвижват по-бързо, но новите велоалеи ще подобрят и тяхната безопасност на пътя. Благодарение на мрежата ще се привлекат нови велосипедисти и ще се популяризира използването на велосипеди за ежедневни пътувания.
Изграждането на велосипедните алеи ще увеличи безопасността на велосипедистите на пътя и тяхното придвижване, ще стимулира ежедневното ползване на велосипеди в градска среда.

Проектът включва изработване на План на велосипедна мрежа и проектиране и строителство на 14 км. велоалеи, което представлява около половината от планираната обща дължина на главната велосипедна мрежа. Първите велосипедни трасета са подбрани така, че приоритетно да се създаде мрежа, която да удовлетворява в максимална степен нуждите на велосипедистите.

„Русе стана първият град в България с одобрен План за велосипедна мрежа и визия за цялостното й развитие през следващите години. Започваме това смело начинание днес, със старта на строителните работи по първия етап – първите 14 км от главната велосипедна мрежа“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че велоалеята ще свързва Кея с Централна автогара, но ще има и други трасета, едно от които е към Парка на младежта. Русенският градоначалник благодари на „Вело – Русе“, което активно се включи в планирането и проектирането на воелоалеите.

Проектът за интегриран градски транспорт е финансиран по ОП „Регионално развитие“ 2007–2013 и е на обща стойност 29 379 323,89 лв., от които предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 26 011 937,93 лв. и 3 367 385,96 лв. са собствен принос на Община Русе. Общата продължителност на Проекта е 36 месеца. Главната му цел е ефективно и устойчиво подобряване качеството на услугата градски транспорт.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.