На 16 декември 2018 да почерпят

Пътят на Петър през огън и лед Авантюристът се готви да покрие „Тройната корона” през март

Червеното цвекло нормализира кръвното налягане Подходящи за консумация са и листата

Арестувани са четирима души, включително двама полицаи, за „обида на турското знаме и нация”

Млада жена бе блъсната на пешеходна пътека в центъра на столицата

ЕС призова Турция да се въздържа от всякакво едностранно действие в Сирия

Банско е № 1 и ще остане № 1, заяви Цветан Цветанов на официалното откриване на сезона в курорта

Спешна среща между Спас Русев и Славиша Стоянович

Президентът Радев в Йордания: Не трябва да се инвестира само в магистрали, а и в човешки капитал и научно сътрудничество

Коледата невъзможна за „Левски“, „сините“ пак трагични далеч от „Герена“

Десислава Радева за полицейска проверка през февруари: Стоях в колата на НСО ни жива, ни умряла Тежковъоръжени жандармеристи дърпали шофьора й за ревера

Пилот загина, след като изтребител се разби при кацане в Украйна

Порошенко обяви създаването в Украйна на автокефална православна църква

Цветан Цветанов се срещна с кмета на Банско Георги Икономов

Вижте от птичи поглед как върви строежът на хотел Hyatt Regency в София

Проф. Байкова: Правете домашен сандвич на детето за училище

Две филийки с настъргана ябълка с канела го спасяват от вредните сладки храни

Най-добрата храна за детето в училище е сандвич, направен вкъщи със здравословни продукти. Две филийки пълнозърнест хляб с настъргана ябълка с канела или 1 банан са отличен заместител на пакетираните сладки храни. Такъв съвет към родителите отправи проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.

Пълнозърнестият хляб трябва да се въвежда от 3-годишна възраст нагоре постепенно, първо по 2 пъти седмично, уточни проф. Байкова.

Добре е в сандвичите да се влагат много зеленчуци, а протеините да бъдат представени чрез млечни продукти – извара, сирене. Сложете и колбас, но направен у дома – от свинско бонфиле, задушено с масло и подправки например, съветва проф. Байкова. От извара може да се прави пастет, като се добави лютеница или кисело мляко.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.