1000 лева глоба за ромка, ругала медици

Районният съд във Велико Търново постанови 1000 лева глоба за ромка, която вилняла в Спешното отделение на областната болница в старата столица. С.А. е санкционирана заради непристойни действия. Ромката ругала и псувала медици, защото отказали да хоспитализират сестра и в здравното заведение.

Екшънът се разиграл на 19 ноември миналата година. Жената обяснила пред лекарка от Велико Търново, че посетила спешния кабинет в Горна Оряховица заради болки в корема. Тя била прегледана, предписано и е лечение като и било обяснено, че няма нищо тревожно. Докторката от старата столица и препоръчала при продължаващи оплаквания да се върне в Горна Оряховица, защото няма основание да бъде настанена в болница. Пациентката обаче продължила да упорства като казала, че сестра и нейното дете са в детското отделение и иска да бъде настанена при нея, за да си правят компания.

В този момент в кабинета се появила С.А., която изпаднала в ярост след като разбрала, че медиците отказват да приемат сестра и в лечебницата. Тя обиждала докторите от Спешното отделение, които се принудили да се обадят на телефон 112 за помощ. На място бил изпратен полицейски екип, който въдворил ред в здравното заведение.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони