Задържаха шестима за разпространение на наркотици в Габрово

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, е проведена на територията на Габрово. В хода на акцията са задържани шестима души, извършени са проверки в седем жилища и лек автомобил. В дома на 22-годишен мъж /осъждан за престъпления по чл. 354 А/ са намерени 180 грама суха листна маса, за която полевият наркотест реагирал на марихуана. В друго жилище, ползвано от младия мъж, са открити още 30 гр листна маса от същия вид, съобшиха от МВР.

Наркотичните вещества са иззети, а на мъжа е наложена постоянна мярка за задържане. Други четирима габровци са задържани за срок до 24 часа: 25-годишен мъж, в чийто дом полицаите открили полиетиленов плик с 28 грама марихуана, 18-годишен младеж, в чийто лек автомобил „Опел Тигра“ бил намерен плик с близо 5 гр наркотично вещество от същия вид, както и двама непълнолетни - 16-годишен младеж, който държал в дома си метална кутия с 13 грама суха листна маса, и 17-годишен младеж, в чийто апартамент са открити 15 грама марихуана.

При операцията бил задържан и дядото на 22 - годишния габровец - 80-годишен мъж от същия град, който държал в жилището си суха листна маса /с тегло 37 гр/. При извършеното претърсване в друг негов имот полицаите открили още 70 грама зелена листна маса от същия вид. Иззети са общо 378 грама марихуана. Работата по цялостното изясняване на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово. Започнато е досъдебно производство по чл. 354а от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право