Дете на 2,5 години се удави в тоалетна на двора в Белозем (Обзор)

Момченце на 2,5 години се удави в септична яма, използвана за тоалетна в двора на фамилната къща в ромската махала на пловдивското село Белозем (община Раковски) в понеделник в 8.30 часа сутринта.

Невръстното хлапе паднало в дълбоката над 2 метра дупка, заградена с черги от четирите страни, докато си играело само на двора.

"По време на фаталния инцидент родителите на момченцето били на работа и поверили малкото детенце на прабаба му и прадядо му. Всички в селото сме потресени, тъй като бащата Янко е много читав и работлив младеж, който много се грижи за семейството си", разказа кметът на Белозем Иван Тачев.

Прабабата и прадядото напразно опитвали да спасят падналото в дупката на септичната яма момченце, съседи се обадили на тел. 112, но когато пожарната и линейката пристигнали в селото, хлапето вече се било удавило.

При направената аутопсия на трупа на детето в Съдебна медицина-Пловдив не са открити никакви наранявания и следи от насилие по тялото му и във вторник след обяд то бе погребано в гробищата в Белозем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони