Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша

ГЕРБ поиска да бъде разсекретен докладът на ДАНС и Прокуратурата за работата на БАЦИС

„Етър“ търси втори нападател

Северна и Южна Корея ще участват в церемонията по откриването на олимпийските игри под общ флаг

Николина Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Арестуваха пласьори, продали дрога на ученик в Лом Помощничката на дилъра ползвала за тайник сутиена си

Двете сестри от Свищов били „лекувани“ от майка си с билки 65-годишната Пенка Стефанова вземала лековете от знахар от Сливен

Глобиха фирма, горила гуми и боклуци в Монтана

Иван Таков: Приемаме мерки срещу мръсния въздух, а в Бюджет 2018 няма заложен 1 лев за изпълнението им

Почина актьорът Стефан Илиев

Три жертви при катастрофа на учебен самолет в Турция

Две мечки заспаха, маймунките се топлят с дърва

Бойко Борисов: Обещавам, че Истанбулската конвенция ще стане факт в България

Дмитрий Песков: Путин е абсолютно здрав, може да сложи мнозина в джоба си

Папата: Богът на парите е най-модерният бог

Сегашната бежанска криза е резултат от „злата, несправедлива“ социално-икономическа система, която се прекланя пред „бога на парите“. Това заяви папа Франциск пред португалското радио Radio Renascença.

В интервю, в което въпросите към Светия отец бяха задавани на португалски, а той отговаряше на испански, папата заяви, че стремежът към пари ще доведе до разруха както на човечеството, така и на екологията.

„Това е върхът на айсберга. Виждаме бежанците, тези бедни хора, които бягат от война, бягат от глад, но това е върхът на айсберга. Но в основата е причината, а причината е социално-икономическа система, която е лоша, несправедлива, защото в рамките на една икономическа система, в рамките на всичко, в рамките на света, говорейки за екологичния проблем, в социо-икономическото общество, в политиките, в центъра винаги трябва да бъде човекът”, посочи той.

„И днес доминиращата икономическа система е отстранила личността от центъра, а в центъра е богът на парите. Това е най-модерният бог днес. Имам статистики, не си спомням добре, но – това не са точните числа, може и да бъркам – 17% от населението на света притежават 80% от благосъстоянието”, допълни Франциск.

Що се отнася до бежанците от селските райони, главата на Римокатолическата църква е на мнение, че те са били „обезлесени“ и принудени да се преместят в големите градове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.