Моуриньо забрани смеха в „Челси“

Който се смее, изгаря. Това е новата специална формула на успеха на Жозе Моуриньо. След три загуби в пет кръга и 17-о място във Висшата лига Специалния търси спешен изход от кризата. А дори стартът в Шампионската лига срещу „Макаби“ (Тел Авив) в сряда вечер го уплаши. Според Моуриньо юздите в отбора са прекалено отпуснати и това води до слаби резултати.

Треньорът се закани да вади звезди от състава за „Макаби“. И се разгневи на журналистически въпрос дали се страхува за поста си. „Аз съм шампионът на Англия! От какво да се притеснявам“, тросна се Моуриньо. И продължи: „Извадя ли Аспиликуета, ще напишете, че имам проблем с Аспиликуета. Извадя ли Джон Тери, ще кажете, че имам проблем с Джон Тери. Имам доверие на целия си отбор. Трансферният прозорец е затворен, не мога никого да подменя. Шампионската лига е друг турнир, започваме с нула точки и е важно да победим. Не може да искате само да се смеем и шегуваме. Когато нещата не вървят, хората е нормално да са ядосани, а не щастливи. Преди три месеца говорихте, че сме най-добрият отбор, а аз съм най-добрият треньор.“


А хърватският кошмар за Стив Макларън продължи и над главата му отново изплува образа на Славен Билич. За първи път двамата се срещнаха след злополучната квалификация Англия - Хърватия (2:3) през 2007-а, която изхвърли „трите лъва“ от Евро 2008. Сега Билич отново спечели, но като треньор на „Уест Хем“ - 2:0 срещу „Нюкасъл“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят