Работна група ще следи за ксенофобски и антимигрантски публикации във Фейсбук

Да се създаде работна фейсбук група, която да следи антимигрантските публикации и проявите на ксенофобия в интернет. Такава заявка направиха представители на социалната мрежа фейсбук заедно с правителството на Германия. До това решение се е стигнало заради нарастването на расистките настроения във връзка с масовата миграция на бежанци от Близкия изток в Европа, пише The Wall Street Journal, цитиран от "Фокус".

„Групата ще търси неприемливо съдържание и ще го изтрива колкото се може по-бързо“, коментира създаването на наблюдателната група министърът на правосъдието на Германия Хайко Маас. От фейсбук изразиха увереност, че тази мярка ще ускори откриването на публикации, критикуващи приема на мигрантите. При ксенофобски публикации потребителите на социалната мрежа ще бъдат изтривани. Представителите на компанията също така напомниха, че всеки човек може да обръща внимание на неприемливо съдържание.

От социалната мрежа подчертаха, че според действащите правила на социалната мрежа и в момента се ограничават публикациите на материали, съдържащи ненавист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят