Издирван с влязла в сила присъда към МВР: В Испания съм, хванете ме!

Кристиан Вигенин: Меркел каза това, което искахме да чуем

Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

ЦИК: 71 партии и 3 коалиции са регистрирани за местните избори

За участие в местните избори са регистрирани 71 партии и 3 коалиции. Това съобщи пред БГНЕС говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

За участие в информационно-разяснителната кампания за Националния референдум са подали документи общо 47 партии, коалиции и инициативни комитети.

С позиция „Да“ регистрираните партии и коалиции са 29. С позиция „Не“ са 16.

16 инициативни комитети са подали документи. От тях с позиция „Да“ са 6 и с позиция „Не“ са 10. Вероятно е да има промяна до утре, защото не малка част от инициативните комитети са регистрирани в условия на неприключила проверка.

На 7 партии са заличени регистрациите – след проверка на подписките е станало ясно, че те не съдържат необходимия по закон 2500 броя подписи на избиратели, които подкрепят регистрацията им за участие във вота.

ВОТ консерватори, ПП Обединение за достойна България, ПП Движение за благоденствие и възход, ПП Другата България, ПП Балканска Демократична лига, ПП Християндемократическа партия на България, са партиите, чиято регистрация е заличена.

Освен тях регистрацията на ПП „Българска левица“ също е заличена, тъй като е в състава на коалиция, която участва в изборите и вече е регистрирана в ЦИК.

На 3-те партии-ПП Българска комунистическа партия, ПП Християн-социален съюз-ХСС и на ПП Християн реформистка партия, ЦИК е отказала регистрация, защото документите им не са отговаряли на изискванията на закона.

Партиите със заличени и отказани регистрации окончателно няма как да се явят на изборите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.