Къртят готови велоалеи в Стара Загора заради некачествено изпълнение

В Стара Загора започнаха да къртят част от готовите велоалеи заради некачествено изпълнение на строителите. Още преди проектът да е завършен, асфалтовите пътеки за колоездачи дали дефект, на места имало пропуквания и дупки, които оставили съмнения, че новата придобивка няма да издържи в този си вид и една зима.

"В момента се извършва премахване на старата настилка и полагане на нова в няколко участъка, които общината не приема от фирмата-изпълнител", заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той е категоричен, че се контролира сторежа и се вземат проби от положения асфалт. Затова и не се допускат некачествени изпъления.

Специална приемателна комисия е обходила всичките 8 км новопростроени велоалеи, а около 150 метра ще се наложи да се преасфалтират, обясниха от общината.

Фирмата-изпълнител вече отнесе санкция за закъснението с работата по велоалеите, сега за своя сметка трябва да изкърти и положи качествена настилка на компроментираните места. Те се изграждат по проект за модернизация на градския транспорт, като за колоездачния път са заделени близо 2 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони