Армията се бунтува, режат им парите

Стотици военни питат в редакцията на „Труд“ защо им орязват доходите. Военните, които по разбираеми причини не се представят с имената си и поделенията, в които работят, твърдят, че от известно време не им изплащат добавки и социални придобивки, които им се полагат.

Униформените твърдят, че по-висшестоящи техни колеги са им свели, че в Министерството на отбраната се обсъжда да бъдат премахнати онези 15% към доходите им, които се дават за специфични условия на труд. Този тип добавка бе въведена от бившия военен министър Николай Цонев с вътрешна заповед, с която си навлече гнева на бившия премиер Сергей Станишев.

„Не може да потвърдим информация, че се обсъжда премахването на добавките за специфични условия на труд. Обсъждат се различни варианти бюджетът на МО да стигне за всичко необходимо до края на годината“, обясниха от министерството. Не отрекоха, че може да се е получило забавяне на някои плащания по места.

Част от военните се оплакват, че са били орязани парите, които им се полагат за храна по време на дежурство. Капитан твърди, че вместо 24 лв. за денонощен наряд са му били изплатени 12 лв. Друг военен е сметнал, че за 12-часово дежурство са му дали 8,60 лв. Бавели се плащания за квартирни и други социални придобивки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини