Слънце и до 31° утре

И през следващото денонощие съществена промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще продължи да се определя от област на високо атмосферно налягане. През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, по Черноморието: 15°-17°.

Утре в сутрешните часове на отделни места в равнините и около водните басейни има условия за краткотрайна мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще е предимно слънчево със слаб вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса и максималните ще бъдат между 26° и 31°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), предаде "Фокус". Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за септември. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места по крайбрежието видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури и на въздуха, и на морската вода 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб вятър, променлив по посока. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра - около 16°. 
И през следващите три дни времето ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще е от изток, слаб, в много райони в нощните часове ще утихва. Сутрин на отделни места в равнините и котловините ще има условия за краткотрайна мъгла или ниска облачност. Температурите ще се повишат още малко и максималните в повечето райони ще са между 27° и 32°, малко по-ниски по Черноморието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето