Изчезна свидетел срещу подкупен прокурор

Плевенският бизнесмен Йоско Исаев (50 г.), който беше основният свидетел срещу осъдения за подкуп прокурор Георги Велков, е в неизвестност вече пети ден.

Собственикът на дружеството „Плевенски хляб“ и управител на фирма „Славомел“ е бил видян за последно на 10 септември в София, където е бил на бизнес среща. Оттогава никой не го е виждал.

Исаев стана известен след ареста на прокурора от Окръжната прокуратура в Плевен Георги Велков през октомври 2009 г. Обвинителят беше задържан с белязани 25 хил. лв. след сигнал на Исаев. Тогава беше арестуван и бившият съдружник на Исаев - Илиян Михайлов, защото бил посредник при вземането на рушвета. Според обвинението Михайлов натискал Исаев да плаща, за да върви дело за обсебване и измама, което Велков водел срещу друг бизнесмен и по което Исаев имал интерес. Пред съда Исаев заяви, че освен рушвета е дал на прокурора 15 хил. лв., за да си купи нов джип от Англия, и че му плащал почивки в петзвезден хотел в Халкидики, където обвинителят отмарял с бившия съдружник Илиян Михайлов. През юли 2013 г. Върховният касационен съд осъди Велков на 3 години условно.

От ОДМВР-Плевен съобщават, че в деня на изчезването си Исаев е бил облечен с тъмносиня тениска, тъмносини дънки и тъмносиньо платнено яке. Той е висок на ръст, пълен, с къса прошарена коса и кафяви очи. Страдал от хипертония. От полицията умоляват гражданите, които имат информация за местонахождението на Исаев, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право