Фандъкова: Ако не бяха политическите битки, щяхме да имаме завод за отпадъци преди 2 години

Aко не бяха политическите битки на гърба на гражданите, щяхме да имаме заводът за отпадъци на София преди две години. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в предаването „Още от деня” по БНТ.

На въпрос с какво самочувствие се кандидатира за трети мандат кмет на столицата, Фандъкова заяви, че самочувствието идва от свършена работа и от реални резултати.

„През тези няколко години успяхме да започнем промяната в София и тя е видима. Признават го дори повечето от моите бъдещи опоненти”, посочи тя и добави, че промяната не е само в големите инфраструктурни проекти.

„Безспорно един от най-големите и от тях и най-важните, който се отнасят до най-много хора, е метрото. Само за последния мандат имаме нови 21 км метро и около 350 хил. души ползват този най-удобен и най-екологичен транспорт”, каза тя. Според нея друг проект е заводът за отпадъци на София, който е голямо постижение за града, защото позволява за десетилетия напред да бъде решен проблемът с отпадъците на милионния град, което гарантира по-чиста околна среда.

„Този проект беше труден и неслучайно казах, че за мен той е най-специалният, защото освен, че е изключително важен за функционирането на града, то и защото беше много труден заради излишното политизиране и забавяне. Не бива да залагаме интересът на гражданите, заради политически спорове”, категорична е тя и добави, че не бива да има съмнения, че екологичните правила са спазени. „Ако не бяха тези противоречия в годините, доста често изкуствени, то може би щяхме да имаме и преди 2 години тази инсталация”, допълни Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика