Сърбия прехвърля хиляди мигранти към Хърватия с автобуси

Всички автобуси, които до днес превозваха от приемния център Прешево в южната част на Сърбия към границата с Унгария, от няколко часа промениха маршрута и се движат към границата с Хърватия, предаде БГНЕС.

Автобусната спирка в момента има 20 автобуса, които са готови да потеглят, а на стъклото отпред на английски пише Croatia - Хърватия.

Припомняме, че Прешево се намира в най-южната част на Сърбия в непосредствена близост до границата с Македония.

Преди 2 дни в Прешево организирано всички мигранти се транспортират от там с автобуси и микробуси до унгарската граница. Веднага след пристигането им от Македония те се отправят към автобусната спирка, която ги разпределя с автобусите.

Няколко часа след като Унгария затвори границите се появи група във Фейсбук "Избягвайте Унгария - новини за мигрантите". На нея е публикувана карта с алтернативния маршрут, която обяснява след македонската граница в каква посока да се движат мигрантите.

На гръцко-македонската граница така наречените доброволци раздават на мигрантите листовки с алтернативния маршрут и по този начин и по този начин ги "предупреждават" да не затънат на унгарската граница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят