500 лева глоба за шофьора, шамаросал майка на пешеходна пътека

Глоба в максималния за подобно нарушение размер постанови Районен съд-Разград за шофьор, който след забележка от страна на майка с детска количка, слязъл от колата си и й ударил два шамара, съобщи Дарик.

Съдебното решение не е влязло в сила, подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Разград, на първа инстанция не се яви прокурор по делото.

Инцидентът е станал на 17 август на пешеходната пътека на ул. „Бели Лом” към Лъвов мост в Разград. 27-годишната Галина Стефанова и нейната майка се подготвяли да пресекат участъка с бебешка количка, в която било четиримесечното й дете. В посока откъм автогарата се появил автомобил „Форд”, който спрял насред пешеходната пътека. По-младата жена направила забележка на шофьора - Уфук Нурула от село Киченица, който излязъл от колата и й ударил два шамара.

В съда днес защитникът на Нурула Димо Борисов представи медицинско свидетелство, че шофьорът е пострадал от срещата си с двете жени. Пред съда той разказа, че майката с количката го драскала по ръцете, дърпала го за тениската, удряла по капака на колата му, счупила и предното стъкло. Защитата представи и фактура, според която две седмици след инцидента на колата на Нурула е сменено предното стъкло. И Стефанова, и майка й отрекоха да е имало удари към мъжа и към колата му. Съобщиха още, че самият той е отправил обидни думи към младата жена, при втория шамар очилата й паднали на земята, събралите се хора й ги подали.

Майката се обадила на тел. 112, но й отказали да изпратят полиция, посъветвали я сама да отиде да пусне жалба.

Обстановката, описана от двете жени, бе потвърдена от свидетелка - певицата в Капански ансамбъл Пенка Борисова. Нейните показания бяха оспорени от защитата, тъй като според адвоката трите жени се познавали преди инцидента и са се договорили относно свидетелските си показания. Оказа се, че майката на пострадалата млада жена познава свидетелката като певица в заведения.

Защитата опита да оспори и справка, предоставена от ОП „Ремонтстрой”, според която инцидентът е станал на пешеходна пътека. Според адвоката там няма и петънце от маркировка за пешеходна пътека. Съдът пък обяви, че процесът е по Указа за борба с дребното хулиганство, а не по Закона за движение по пътищата.

Съдия Николай Борисов постанови максималния размер на по-лекото наказание по УБДХ. Вариантите за санкциониране на дребно хулиганство са: задържане в поделение на МВР до 15 дни и глоба до 500 лв. наказанието за 41-годишния Уфук Нурула е глоба от 500 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини