Два питбула нападнаха мъж в Пловдив

Два питбула нападнаха 36-годишен мъж пред блок 267 в кв. "Скобелева майка" в Пловдив. За късмет на Борислав Манафски наблизо са били служителите от Шесто полицейско управление, които са го отървали от жестоки травми, пише "Марица".

За поредния инцидент с агресивни породи домашни кучета разказа вчера Георги Шишков. Борислав е негов зет. Стопанинът на питбулите живее в блок 267, вход "А". Песовете са били изкарани на разходка без намордник. Борислав пък е разхождал малкото си кученце. Питбулите са се нахвърлили на кутрето, а след това са одрали и Борислав. Полицаите, станали свидетели на случката, са притекли незабавно на помощ и спасили зет ми, описа схватката Георги Шишков. Наложи се Борислав да потърси медицинска помощ и да му бият инжекция против тетанус.

"Ден преди това на същото място пред блока играеха 5-6 деца, сред които беше и моето внуче. Ами ако питбулите бяха ги нападнали, пита разтревожен Шишков".

От общинския Инспекторат напомниха, че агресивни породи кучета, сред които са и питбули, трябва да се извеждат навън само с намордник и на повод. Минималната глоба за това нарушение е 300 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони