Депутатите няма да работят от 14 до 23 октомври, слизат от служебните коли

Времето за провеждане на редовни пленарни заседания в периода от 16 септември до 9 октомври включително се удължава до 16.00 часа. Народното събрание няма да провежда пленарни заседания за времето от 14 до 23 октомври 2015 година, решиха депутатите, съобщи „Фокус”.

До 25 октомври депутатите няма да използват служебен транспорт от Народното събрание. Председателят на парламента Цецка Цачева съобщи, че са предвидени и извънредни заседания, които ще се състоят с изрично решение на 29 и 16 октомври.

От БСП оспориха проекта за решение, като Чавдар Георгиев поиска депутатите да не заседават само за периода от 21 до 23 октомври. „Не можем да си позволим за повече от две седмици да абдикираме от нашите задължения по Конституция и да не се занимаваме със законодателна дейност. Сами виждате, че вътрешнополитическата и външнополитическата обстановка е такава, че да не си позволяваме за толкова дълъг период от време да не заседаваме”, коментира Георгиев.

В реплика Цецка Цачева посочи, че няма маловажни и важни избори. Тя припомни, че с предложението е спазила традицията и практиката на НС. „Вероятно сте забравили, че за евровота по някакво стечение парламента не е е работил със същите дати, само че от 14 до 23 май 2014 година. При необходимост във всеки един момент ще свикам извънредно заседание”, увери председателят на парламента като впоследствие предложението на БСП се отхвърли.

Независимият депутат Велизар Енчев поиска народните представители да не получават възнаграждение в дните, в които няма да работят заради предизборната кампания, но предложението му не беше подложено на гласуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини