БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъж, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Издирват стрелец, ранил с въздушна пушка минувач

Наркодилър “изгоря” след сделка с хероин за 3,90 лв.

Ученици създават собствен туристически продукт Младежите забавляват туристи като аниматори

ВАС отхвърли иск във връзка с референдум за Морската градина

115 години от създаването на Порт Бургас Стих на Хр. Фотев ще вдъхновява фотоконкурс

Осъдиха бензиностанция да плати за травма на клиентка

Център за деца с церебрална парализа в Бургас

ера бе подписан договор за създаване на Център за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания. Той ще се намира близо до квартал Ветрен. Стойността на спечеления общината в Бургас проект е 800 000 лева, които идват от Норвежкия финансов механизъм, съобщават от пресцентъра на кметството.

Предстои изграждане на пристройка и преустройство на съществуваща сграда по плана на вилна зона “Минерални бани”. Новият комплекс ще бъде зареден с най-модерно обзавеждане и специализирано медицинско оборудване. До момента в Бургас липсваше такава инфраструктура и услуга, които да осигурят достъп до качествени здравни грижи за деца с церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания.

По проекта ще бъдат обучени 11 медицински и немедицински специалисти за работа с тази целева група: 1 педиатър; 1 психиатър; 1 невролог; 1 физиотерапевт, 1 кинезитерапевт, 1 рехабилитатор, 1 психолог, 1 логопед, 1 социален педагог, 2 – помощен персонал/санитари. Предвижда се да бъдат привлечени доброволци, които да се грижат за децата.

Предстои и обучение на 80 родители на деца, страдащи от ДЦП, соматични увреждания, причинени от инфекциозни заболявания, аутизъм.

Създаденият Център за рехабилитация и психологическа подкрепа ще има капацитет за 20 посещения на ден или 5-6000 годишно.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Дъщеря ми е с дцп. Карагутов и води часовете по плуване уж безплатни. Подобно грубо отношение не бях виждала. Потресох се като чух как ги навиква! Този недодялан глупак така я травмира че се наложи да и бият диазепам в спешното. Трябва ли такива некадърници да тормозят и без това болните ни деца питам аз?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.