Проектанти предлагат втори пътен възел на магистрала "Хемус" до Горна Оряховица

Още един пътен възел по новото трасе на автомагистрала "Хемус" да има на територията на Община Горна Оряховица. Съоръжението да се намира в близост до горнооряховското село Драганово.Това предлагат проектантите.

"По време на общественото обсъждане на проекта за магистралата, имахме възражение, че при така проектираното трасе, трафикът от индустриалните зони на Горна Оряховица и Лясковец трябваше да минава през селата Първомайци и Поликраище. Преценихме, че в комбинация със скоростния път Русе - Велико Търново това би натоварило много движението през двете населени места. Проектантите се съобразиха с нашето възражение и сега по трасето ще бъде изграден още един пътен възел и той ще се намира в близост до Драганово. Така на територията на Община Горна Оряховица ще има два пътни възела и ще се облекчи трафика", коментира кметът на железничарския град инж.Добромир Добрев.

Предложението от проектантите е постъпило в Община Горна Оряховица за съгласуване, след което ще бъде изпратено в Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ за окончателно одобрение.

Градоначалникът на Горна Оряховица поясни, че 10 км от участъците 5 и 6 на магистрала "Хемус" попадат в границите на Община Горна Оряховица. Трасето ще засегне землищата на селата Крушето, Поликраище, Янтра и Драганово. Освен до Драганово, пътен възел ще има и до Крушето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони