Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Пускат частично движението при бул. “Сливница” и Околовръстното в София

На 16 септември в 11.00 часа ще бъде пуснато частично движението по новия пътен възел, който се изгражда на кръстовището на Софийския околовръстен път с бул. „Сливница”. Това съобщават от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”. В експлоатация ще се въведе лявото локално платно, осъществяващо директната връзка с Калотина, с което значително ще се облекчи движението. До момента трафикът се осъществяваше двупосочно в дясното локално платно, което в пиковите часове предизвикваше задръствания.движението по новия пътен възел при кръстовището на Софийския околовръстен път с бул. „Сливница”

Пътният възел е най-голямото съоръжение от проекта за изграждане на Лот 1 на Западна дъга, Път ІІ-18 СОП в участъка от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780. Възелът е проектиран на три нива, с което ще се осигури безконфликтното преминаване през пътната връзка, ще се подобри транспортното обслужване на международния и вътрешен трафик и ще се увеличи безопасността и сигурността на движението. Първото ниво минава под терена и свързва сегашното Околовръстно с продължението му на север. Средното ниво представлява кръгово кръстовище, което ще преразпределя движението в четири посоки – към Калотина, на север, към кв. “Люлин” и в посока към началото на автомагистрала “Люлин”. Най-горното ниво е естакада, която ще отвежда движението от булевард “Сливница” директно към пътя за Калотина. Западната дъга има още един пътен възел, но на две нива – при свързването на бул. “Царица Йоанна” с Околовръстното.

С пускането на движението ще отвори фронт за работа по довършването на естакада „Сливница“. С повишена мобилизация и на удължен работен ден се работи по цялото трасе на обекта. Ангажирани са 45 души и 21 строителни машини и 25 товарни автомобила. Целта е да се навакса забавянето, причинено от дългите отчуждителни процедури и проведените в обхвата на трасето археологически разкопки. Изпълняват се изкопни и насипни работи, изграждат се дренажи, отоци и канал за дъждовни води, нови тръбни мрежи (Улично осветление, Електро и БТК), както и шумозащитна ограда. Полага се циментова стабилизация и асфалт. За нуждите на обекта с пълен капацитет работи асфалтова база с производствен капацитет 1 100 тона на ден.

Големите пътни съоръжения са готови на 90%. Почти на 100% са завършени изкопните работи, а на 80% са завършени насипите. По предварителния график и при добри климатични условия асфлатополагането, поставянето на мантинелите, знаците и маркировката трябва да приключат до 31.10.2015 г.

Общата дължина на трасето е 3 км и включва изграждането на два пътни възела с две естакади, два моста над река Какач и реконструкция на съществуващото кръстовище на бул. „Сливница“ и кръгово кръстовище с бул. „Царица Йоана“.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Възложител е Агенция „Пътна инфраструктура”, изпълнител е Обединение „Трейс СОП” ДЗЗД. Стойността на договора за строителство е 47 820 000 лв. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Сдружение Пътконсулт 2000-Три Ес”, като стойността на договора е 1 171 800 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете