Симеон Сакскобургготски трогнат от панахида за Борис Трети в Царска Баня

Бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски останал трогнат от църковната служба в памет на баща му цар Борис Трети, която била отслужена наскоро в град Баня (община Карлово).

Това става ясно от негово писмо до организаторите на панахидата, сред които е и бизнесменът Теодор Шойлеков, кандидат на ГЕРБ за кмет на община Карлово.

"Бих искал лично да Ви благодаря за това дело, за което Вие, разбирам, имате основната заслуга. Моля, предайте и моите благодарности за така топлите слова и на отец Николай. Чрез Вас искам да засвидетелствам своето отношение към Баня и нейните жители, като вярвам, че този прекрасен български кът ще развие своя потенциал в туризма и балнеолечението, с който е надарен", пише Симеон Втори до Шойлеков.

Царска Баня, както местните наричат курортното градче край Карлово, е било едно от любимите кътчета на цар Борис Трети, който преди 90 години именно тук е излекувал артрита си след процедури с лековитата минерална вода. Впечатлен от климата, природата и гостоприемството на хората царят построява през 1929 г. в Баня резиденция.

"Дълбоко ме трогна писмото на Царя и особено топлите чувства, които той изразява към жителите на Баня и отец Николай. Амбициран съм да върна старата слава на града. Баня има огромен туристически потенциал, прекрасни минерални извори с капацитет над 30 л/сек, мек климат, чиста природа, трудолюбиви и гостоприемни жители. Трябва да развием всичко това и да превърнем Баня във водещ курорт у нас и на Балканите", твърди Теодор Шойлеков. Той възнамерява да покани водещи международни инвеститори в областта на здравния и СПА туризъм да реализират крупни проекти и да променят изцяло облика на община Карлово подобно на Банско, Кюстендил, Троян и Хисаря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони