Кирил Домусчиев: До утре ще решим дали да има протест за цената на тока

Най-късно до утре трябва да вземем решение дали ще има протест срещу цената на тока. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след срещата с ПГ на ДПС, съобщи "Фокус".

„Такъв протест е грандиозна организация и не можем да го решаваме в последния момент”, добави той. Домусчиев отчете значителен напредък в потвърждаване на исканията им, включително и от страна на правителството. „Зависи как ще протекат срещите ни с ПГ, зависи какво ще вземат управителните ни съвети на база на всичко, което успяхме да договорим”, коментира той. Домусчиев подчерта, че макар да нямат решение за протеста, оставката на Иван Иванов и неговото освобождаване от парламента, ще продължи да е на дневен ред, както и искането им за връщане на старите цени на електроенергията.

Той изрази надежда да получат подкрепа за освобождаването на Иван Иванов от депутатите като ще бъдат проведени срещи и с останалите парламентарни групи. „Първо проведохме среща с ДПС, сега с ГЕРБ. Надяваме се и ДПС също да ни подкрепят”, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес