Бойко Борисов и Фандъкова разгледаха музея за история в София

С кмета на София Йорданка Фандъкова разгледахме Музея за История на София, който отваря врати утре на празника на столицата. Това написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов.

"Всички софиянци и гости на града ще могат да го посетят в реновираната и адаптирана сграда на бившата Централна минерална баня, която сама по себе си е забележителен архитектурно-строителен и художествен паметник на културата. В 10 различни зали е проследена историята, бита и културата на София от VI хил. пр. Хр. до 40-те години на XX в.", допълни Борисов.

Той е категоричен, че "България има богата култура и трябва да се гордеем с това. Експонати като „Златната каляска”, принадлежала на Мария Антоанета, царския трон от парламента, бюрото на Стефан Стамболов, часовника, подарен на княз Фердинанд от кралица Виктория разкриват любопитни детайли около историята и развитието на една от най-древните европейски столици".

За официалното откриване утре и по повод празника на столицата е предвидено тържествена програма с огнен спектакъл, 3D Mapping и пиротехническо шоу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини