Стар измамник ужили чейндж бюро с 2000 лева

Клиент успял да открадне с измама 2 хил.лева от валутно бюро в Сливен - съобщиха от полицията в града. Случаят е сред редките, при които потърпевш е чейндж бюро.

"Главният герой" на криминалното престъпление е 44-годишният С.Г. от павликенското с. Върбовка. Той е измамник с дългогодишна практика, многократно осъждан за това деяние, с криминални регистрации за грабежи и кражби.

С.Г. посетил чейндж бюрото, за да обмени евро. След като му връчили левовата равностойност на валутата, той изведнъж се отказал от сделката. С ловко движение на ръката успял да отдели от общата сума 2 хил .лева. Служителят се усетил, чак след като измамникът си бил тръгнал. Като преброил парите, разбрал, че пачката е олекнала. Тогава бил подаден сигнал в полицията.

Служителят е проявил несъобразителност, като е дал обратно валутата в евро на клиента преди да преброи левовите банкноти - обясниха криминалисти. Измамникът-крадец пък бил ловък като фокусник. Но пренебрегнал известния факт, че обменните бюра са снабдени с видеокамери. Записът на една от охранителните камери го издал. Така престъпникът бил задържан. С прокурорско разпореждане вече му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини