Павлова: Работи се много активно по цялото трасе на Северната тангента

Работи се много активно по цялото трасе на Северната тангента. Това каза пред журналисти Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, на посещение в Музея за история на София ден преди откриването на постоянната експозиция, предаде „Фокус”.

"Видяхме, че голяма част от съоръженията - мостовете, които имаме, за да можем да има включване от много места по трасето, са в доста напреднала фаза, а някои от тях даже са почти завършени", посочи министър Павлова.

"Вчера вече пуснахме изцяло движението по шосето, което беше временно преустановено до изграждането на съоръжението, така че там имаме добър напредък. Препоръчах на строителите да се ускори работата по останалата част на самата тангента", заяви министърът и добави, че тя е с шест платна.

"Това е един много сериозен участък, които трябва да се изгради и максимално да се използва доброто време, което имаме в момента", добави Павлова.

"Започна се с един археологически обект, но се разраснаха и след предварителните проучвания вече имаме 3 археологически обекта, от които вече има археологически находки, които ще бъдат дарени, както винаги правим с такъв тип обекти и ще могат да бъдат експонирани", заяви тя.

"Разчитаме и на археолозите максимално бързо да свършат работата си, за да може преди да е настанал тежкият зимния сезон, в максимална степен да бъде направена пътната основа и съоръженията", посочи Павлова.

„Няма как обектът да е завършен изцяло на 100%, но целта е да имаме максимално най-тежките, най-сложните и най-скъпите съоръжения завършени", каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес