Няма да има акция "Багер" в ромския квартал на Гърмен

Няма да се събарят още незаконни постройки в четвъртък /17 септември/ в ромската махала на Гърмен. И от общината, и от областната управа в Благоевград опровергаха появилата се информация за бутането на нови 17 къщи квартал "Кремиковци".

"Нямам такава информация. Пък и за нито една друга сграда, като изключим вече блъснатите, не е спазена необходимата процедура. Трябва да намерим собственика на имота и да му дадем да попълни декларация за имотно и социално състояние, както и желанието си да бъде настанен временно в друго жилище. Ние в момента нямаме и достатъчно места за подобно настаняване", заяви кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

"Няма как да стане. Не са поставили уведомления на нито една къща, че ще я бутат. А и сме готови да не позволим повече да ни събарят домовете. Къде ще са децата ни през зимата?,казаха и ромите. Те настояват общината да им осигури друго място където да живеят, ако се проължи с бутането на къщите.

До момента са съборени 10 къщи, без покрив са 60 души. Трябва да бъдат премахнати още 114 незаконни постройки, за които има издадени заповеди още през 2011 г. от ДНСК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини