Шок и ужас от двойно счупен крак на Люк Шоу

Футболният свят видя по телевизията филм на ужасите в Айндховен! Двойно счупване на крака на Люк Шоу, сълзи, кислородна маска - зрителите бяха шокирани от кадрите с агонизиращия защитник на „Манчестър Юнайтед“. Мексиканецът Ектор Морено от домакините брутално повали англичанина. Стадион „Филипс Арена“ тръпнеше четвърт час за новини, докато лекарските екипи на ПСВ „Айндховен“ и „Юнайтед“ оказваха първа помощ на пострадалия. „Плачеше под кислородната маска“, разкри Луис ван Гаал, треньорът на „червените дяволи“. „Благодаря за подкрепата, ще се върна по-силен“, написа Шоу няколко часа по-късно в туитър Шоу. Но диагнозата е зловеща - счупване на крака на две места, спешна операция и лечение до края на сезона.

Морено няколко пъти опита да отиде до Шоу, за да му се извини. Идваше му и той да заплаче. Когато носилката тръгна към изхода, целият стадион стана на крака и започна да ръкопляска. Ван Гаал, Гари Линекер, Греъм Пол и куп знаменитости в Англия се учудиха от решението на съдията Никола Рицоли. Италианецът даде ъглов удар за „Юнайтед“ вместо дузпа и червен картон.

Мачът остана в сянката на контузията и затова чак тук отбелязваме - ПСВ победи „Юнайтед“ с 2:1, а първият гол за холандците вкара именно Морено. Втора поредна година английският футбол почва кошмарно в Европа. Двата гранда от Манчестър вложиха над 200 милиона лири за селекция и се провалиха на старта. „Сити“ падна у дома с 1:2 от „Ювентус“, за да докаже, че с право го наричат евронеудачник.

Кристиано Роналдо вече е едноличен рекордьор по голове в Шампионската лига. С хеттрик за „Реал“ при 4:0 над „Шахтьор“ португалецът натрупа 80 попадения. Преди старта на турнира заедно с Лео Меси имаха по 77. Но „Реал“ нямаше много поводи за радост. Контузия в прасеца получи Гарет Бейл още в 25-ата минута. Не е ясно докога ще отсъства. Също с травма, но на рамото, напусна Серхио Рамос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят