Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

51 млн. лева влизат във водния сектор в Завет

Мащабни проекти за водните цикли на Завет и Брестовене ще се реализират през новия програмен период. Общата стойност на работата по тях е за над 51 млн. лв. Това съобщи кметът на общината Ахтер Велиев. Работните проекти и за двете населени места са изготвени и чакат отваряне на схемата по “Околна среда”. Строително-монтажните дейности за гр. Завет са на стойност 28 млн. лв. Те обхващат смяна на водопроводи, канализация и изграждане на нови на територията на целия град. Предвидено е и строителство на пречиствателна станция за отпадни води.

Проектът за Брестовене, което е най-голямото село в общината с над 3500 жители, също обхваща целия воден цикъл.

През новия мандат ще продължи работата и по водопроводната мрежа в селата Прелез, Сушево, Веселец и Иван Шишманово. Предвидено е и асфалтиране на улиците, по които ще се работи, съобщи Велиев.

Разкопаване за подмяна на подземната инфраструктура ще стартира и в Острово. Работата там ще се извършва на етапи, за да се осигури и възстановяване на засегнатите от ремонтите райони. По този начин програмата за реконструкция на ВиК ще обхване всички населени места в общината.

Общинската управа планира продължаване на реконструкцията на централната градска част, която вече навлиза в трети етап и ще обхване пространствата между жилищните блокове и изхода към Кубрат. Ще се търсят средства и за ремонт на стадиона, за който има изготвен проект.

За третия си мандат кметът от ДПС Велиев е поел ангажимент пред жителите на общината да бъде построен център за спешна медицинска помощ. Средствата са в рамките на програмата за модернизирането и са заложени от министерството. От общината пък вече отредиха терен за строителство на сградата на бъдещия център.

През втория си мандат Велиев отчита изпълнени проекти за над 15,5 млн. лв. по еврофондовете и още над 1,7 млн. лв. от Публичната инвестиционна програма.

Средствата от нея бяха насочени към благоустрояване на центъра, зелени площи и спортни съоръжения по селата.

За последните 4 г. на глава от населението (по настоящ адрес) в общината се падат по 1580 лв. привлечени средства от различните финансови източници.

“Предстоят ни години на мащабно строителство и възстановяване, но ние имаме изграден опит, за да реализираме планираните дейности в срок и с нужното качество. Целта е да подобрим жилищната среда, услугите и инфраструктурата, което ще привлече и инвеститори в общината”, казва кметът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.