Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Може ли да имаме повече от един трудов договор едновременно

51 млн. лева влизат във водния сектор в Завет

Мащабни проекти за водните цикли на Завет и Брестовене ще се реализират през новия програмен период. Общата стойност на работата по тях е за над 51 млн. лв. Това съобщи кметът на общината Ахтер Велиев. Работните проекти и за двете населени места са изготвени и чакат отваряне на схемата по “Околна среда”. Строително-монтажните дейности за гр. Завет са на стойност 28 млн. лв. Те обхващат смяна на водопроводи, канализация и изграждане на нови на територията на целия град. Предвидено е и строителство на пречиствателна станция за отпадни води.

Проектът за Брестовене, което е най-голямото село в общината с над 3500 жители, също обхваща целия воден цикъл.

През новия мандат ще продължи работата и по водопроводната мрежа в селата Прелез, Сушево, Веселец и Иван Шишманово. Предвидено е и асфалтиране на улиците, по които ще се работи, съобщи Велиев.

Разкопаване за подмяна на подземната инфраструктура ще стартира и в Острово. Работата там ще се извършва на етапи, за да се осигури и възстановяване на засегнатите от ремонтите райони. По този начин програмата за реконструкция на ВиК ще обхване всички населени места в общината.

Общинската управа планира продължаване на реконструкцията на централната градска част, която вече навлиза в трети етап и ще обхване пространствата между жилищните блокове и изхода към Кубрат. Ще се търсят средства и за ремонт на стадиона, за който има изготвен проект.

За третия си мандат кметът от ДПС Велиев е поел ангажимент пред жителите на общината да бъде построен център за спешна медицинска помощ. Средствата са в рамките на програмата за модернизирането и са заложени от министерството. От общината пък вече отредиха терен за строителство на сградата на бъдещия център.

През втория си мандат Велиев отчита изпълнени проекти за над 15,5 млн. лв. по еврофондовете и още над 1,7 млн. лв. от Публичната инвестиционна програма.

Средствата от нея бяха насочени към благоустрояване на центъра, зелени площи и спортни съоръжения по селата.

За последните 4 г. на глава от населението (по настоящ адрес) в общината се падат по 1580 лв. привлечени средства от различните финансови източници.

“Предстоят ни години на мащабно строителство и възстановяване, но ние имаме изграден опит, за да реализираме планираните дейности в срок и с нужното качество. Целта е да подобрим жилищната среда, услугите и инфраструктурата, което ще привлече и инвеститори в общината”, казва кметът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.