Съмнителен пакет в лагера на турски спасители в Монтана вдигна по тревога МВР

Промяна в правилата за управление на електроенергийната система ще позволи на бизнеса да участва в осигуряване на студен резерв

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Палестина

Катастрофа между автомобил и снегорин на АМ “Марица”, един човек е пострадал

Дженифър без секс цяла година

Хърватското правителство прие Истанбулската конвенция

Саркози заяви, че обвиненията в корупция срещу него са лъжа и манипулация

Вижте кои са предложените от председателя Пламен Георгиев за членове на новата комисия за борба с корупцията

Възстановено е движението на влакове в междугарието Долна Махала – Карлово

Студентка спечели конкурса за лого на “Варна-Европейски град на спорта”

Задържаха деца за незаконна сеч

Николай Нанков издаде разрешение за строеж на още 2 км от магистрала „Струма“

РИОСВ – Бургас проверява сигнали за бедстващи щъркели

Столетна будка за вестници се прероди за нов живот край Дунав Ломчани и вестник „Труд” възстановиха най-старата и красива вестникопродавница в България

Вижте резултатите от проверката на пешеходните пътеки в страната (ГРАФИКИ) Пет области са системни нарушители на правилата за сигнализация и маркировка

Бургас с ново рибно тържище

Ново рибно тържище бе открито в Бургас. То е първото в страната, изградено с помощта на евросредства по старата оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“. На тържественото му пускане в действие присъства министърът на земеделието Десислава Танева. Министър танева коментира, че това е място, което ще даде възможност за премахване на посредниците, за по- изгодна цена на рибата и изсветляване на бизнеса. По старата оперативна програма вече са договорени 105 процента, а 64 са разплатени, каза още Десислава Танева.

Новата програма за подпомагане на сектора е по морско дело и рибарство. Министър Танева се надява до края на месеца тя да бъде предложена за приемане от МС, а до края на ноември, реално да стартира. Първата мярка, която ще бъде предложена, е изготвяне на стратегии на местните инициативни рибарски групи.

Кметът на Бургас Димитър николов посочи, че в сектор „Рибарство“, до момента в България има два значими финализирани обекта. Това се рибарското пристанище в квартал “Сарафово” и новото рибно тържище. В страната има над 35 обекта по тази програма, но завършените са в Бургас.

Новооткритото тържище е изградено по проект на фирма „Атлантик“АД, която от 23 години е на пазара у нас и в чужбина и е сред лидерите в износа, внос на риба и рибни продукти. Инвестицията е над 10 милиона лева, като повече от половината от нея е еврофинансиране.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.