Утре времето ще е топло и предимно слънчево

През нощта времето ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 12° и 17°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за септември. Утре ще е топло и предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е слаб, от изток. Максималните температури в повечето места ще са между 27° и 32°. В София минимална температура около 13°, максимална - 30°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска облачност или краткотрайна мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха 24°-25°. Температура на морската вода 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала. Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от север, северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра - около 18°.

И през следващите дни до края на седмицата времето ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб, в много райони в нощните часове ще утихва. Сутрин на отделни места в равнините и котловините ще има условия за краткотрайна мъгла или ниска облачност. Температурите в петък ще се повишат още малко и максималните в повечето райони ще са между 28° и 33°, през почивните дни – с градус-два по-ниски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето