Нарязаха гумите на над 30 коли в Казанлък

Повече от 30 автомобила паркирани пред блок 31 в квартал "Васил Левски" в Казанлък осъмнаха в сряда с нарязани гуми.

По информация на полицията посегателството е станало малко след полунощ. "Работим по няколко версии, съобщиха от полицията. Колите са били паркирани пред четирите входа на панелката в западния казанлъшки кватрал. Досега униформените са описали щетите на 25 автомобила, но съседи преброили поне 33 рано сутринта. Някои от собствениците обаче побързали да сменят гумите, за да отидат на работа, преди да се оплачат в полицията.

Вероятно посегателството е по хулигански подбуди, защото са засегнати както по-скъпи и нови возила, така и стари трошки, коментираха униформени. Възможно е да е чисто хулиганска проява на младежи, но досега подобно посегателство с толкова много пострадали автомобили не е имало в Казанлък.

Според потърпевшите е ползван остър предмет като шило, за да се надупчат гумите, но и те недоумяват защо някой би нанесъл толкова много щети. Някои от колите са само с по една спаднала гума, други са с по четири нарязани. Съседи разказаха, че мястото е добре осветено, има лампи с фотоклетки пред всеки вход, а някои от автомобилите са били доста близо до тях. Явно вандалите са действали достатъчно безрасъдно, защото наблизо се намира и оживеното кръстовище до парк "Васил Левски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони