Арест за началници на полицията - за корупция и за чадър над престъпни групи (обзор)

Двама полицейски началници се озоваха в килии при операция на отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР. Шефовете на РУП-Асеновград Димчо Темелков и РУП-Първомай Васил Налбантов са задържани за 24 часа. Арестите са под ръководството на окръжната прокуратура в Пловдив. Разследването е по 2 различни дела за корупция и прикриване на престъпни групи. Прокурорът Румен Попов и шефът на областното МВР Христо Разсолков отказаха подробности, но обещаха брифинг за днес.

Налбантов подал през август рапорт за напускане, който не бил подписан от шефовете му. Разследването срещу него вероятно е свързано с избухнал по това време скандал с фалшиви агропрепарати от Турция. В него бе замесен бизнесменът Минчо Хубенов, който е близък с Налбантов и с бившия кмет от БСП Тодор Баръмов. Ключов момент е, че Баръмов ще се кандидатира пак, но от "Движение 21".

Налбантов и колегата му Темелков ще се проверяват и за прикриване на контрабандни канали за цигари с участието на местни първенци. „Установили сме сериозни нарушения в работата им. Искам да похваля Вътрешна сигурност и прокуратурата“, каза МВР шефката Румяна Бъчварова. Тя награди Темелков на 5 юли за празника на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право