Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

Възрастна жена е починала при пожар в къщата си в с. Маринка

Отмениха бедственото положение в Карлово

Грипна епидемия и в Благоевград

Путин се потопи в ледените води за Богоявление (СНИМКИ)

Седем пострадали при нападение с брадва в Руско училище

The Daily Express: Румъния и България ще използват имиграционната криза

Румъния и България планират да използват сегашната имиграционна криза, за да получат достъп до Шенгенското пространство, от което в момента са изключени, пише The Daily Express, цитирано от „Фокус“.

Министър-председателите на страните са се съгласили да излязат с обща позиция пред срещата между вътрешните и правосъдните министри на ЕС.

Шенгенското споразумение позволява на гражданите на 26 европейски страни да преминават вътрешните граници свободно.

Румънският министър-председател Виктор Понта защитава тезата, че другите европейски страни трябва да покажат солидарност към Румъния и другите изключени от Шенген европейски държави, като им позволят достъп до зоната.

„Същите тези страни, които сега искат от нас да сме обединени в усилието да се справим с бежанците, са страните, които продължават да отлагат приемането на Румъния в Шенген“, каза Понта.

По подобен начин българският заместник министър-председател Миглена Кунева заяви, че за нейната страна е приоритет да бъде приета в Шенген.

„Шенген е съществен за Европа, както е и Икономическия и монетарния съюз. Ето защо искаме Шенген да се развие и да се превърне в зона не само на свободно движение, но и на сигурност и политическия престиж на Европа“, каза Кунева.

За получаването на достъп до Шенгенската зона е нужно единодушното съгласие на между страните-членки. Но френският президент Франсоа Оланд остро се противопоставя на приемането на двете държави, докато другите европейски страни остават резервирани заради проблемите с корупцията по високите нива и проблемите със съдебната система в двете страни, пише още The Daily Express.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.