Отбелязваме Деня на София

С тържествени церемонии и празненства отбелязваме Деня на София днес. Традиционно, програмата ще започне с тържествено заседание на Столичния общински съвет. На него ще бъдат отличени почетен гражданин на София и ще се връчи почетна значка на столицата, съобщава "Нова телевизия".

Официалната част от празника на града ще се проведе пред храм-памтника „Св. Александър Невски”, където след тържествен водосвет ще бъде издигнато знамето на София.

Ще се движи ретротрамвай, организират се и различни културни събития в Столичната библиотека. През целия ден ще има различни фестивали и концерти.

В повечето музеи и зоопарка входът ще е безплатен. Официално ще се отвори за посетители и музеят на София.

Освен ден на столицата, имен ден празнуват днес Вяра, Надежда, Любов, София и производните имена. Честито на всички празнуващи.

Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов загинали в страшни мъчения за Христовата вяра. Телата на сестрите били предадени на майка им София, която ги погребала с почести на хълм извън града. Тя починала след три дни с вярата, че отива при децата си. Мощите на майката и дъщерите почиват в Елзас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини