Паси: В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа

В следващите 15 години около 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа, чието население е 2 пъти по-малко. Това прогнозира пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси.

Той смята, че у нас и навсякъде в ЕС трябва „да се направят оазиси за препитания на бежанците” и „да се води борба с бедността, болестите и мизерията в Африка”.

Паси твърди, че в България най-плашещото е, че „се мисли от днес за вчера, а не от днес за утре”. Той обаче твърди, че бежанците могат да са „потенциал, а не негатив” и могат да се преборят с демографската ни криза.

Ексвъншният министър с гордост заяви, че неговия трабант, който стоеше пред централния вход на Министерството на външните работи, е единствената лека кола у нас, която е благославяна от светец. Това станало, когато папа Йоан-Павел Втори посети България през 2002 г. И тъй като след смъртта си той бе обявен за светец, това означавало, че соцвозилото е благословено от светец.

Паси обвърза това с фактите, че същата година през ноември България получи покана за членство в НАТО, а пред декември – година за членство в Европейския съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини