Бежанецът, който бе спънат от журналистка, става футболен треньор (Видео)

Сирийският бежанец, който бе спънат нарочно от унгарска журналистка, докато бягаше от полицията в Унгария, пристигна днес в Испания, където бе поканен да стане треньор по футбол, съобщи Франс прес.

Видеото от 9 септември, в което Осама Абдул Мохсен бяга от унгарските сили на реда, носейки на ръце сина си Заид, а унгарската журналистка му подлага крак, за да падне, обиколи света.

"Обичам ви всички, обожавам Испания, благодаря Испания", каза вчера на английски Мохсен пред многото журналисти, дошли да го посрещнат на железопътната гара в Барселона, където пристигна с влак от Париж.

"Всичко, което искам, е да тренирам. Искам просто да стана треньор", каза пред камерите той, заобиколен от двете си деца.Мохсен пътува към испанската столица Мадрид. Директорът на Националния център за обучение на треньори по футбол в мадридското предградие Хетафе, Мигел Анхел Галан, е научил от пресата, че сириецът също е треньор.

Той каза в ефира на местно радио, че ще му осигурят квартира, храна, дрехи и работа като треньор и ще помогнат на съпругата му, дъщеря му и другия му син, които са в Турция, да дойдат и да получат убежище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят